sorozatos 2011.03.31. 23:56

Tini paparazzo

Az utóbbi időben azon filóztam, hogy kicsit bővíteném a blogot pár sajtóanyaggal. Napi szinten ezt két sorozatos blog is halál profin csinálja (junkie,guru), így csak akkor fogok ilyen "sajtóanyagokat" kirakni, ha az az én érdeklődésemet is felkeltette, és máshol nem látom, hogy nagyon felhívnák rá a figyelmet. Látatlanba nem szeretek semmit sem ajánlani, úgyhogy inkább azt mondanám, hogy az ajánlót ajánlom:) 

 Igaz történet a tizennégy éves paparazzo, Austin Visschedyk és a Törtetők című HBO-sorozat sztárja, Adrian Grenier kapcsolatáról. A színész-rendező harmadik rendezése, a Tini paparazzo április 28-án debütál az HBO-n.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Adrian Grenier már nyolcadik éve alakítja a felkapott színészt, Vincent Chase-t az HBO saját gyártású sorozatában, a Törtetőkben, így saját életében is óhatatlanul szert tett a sztárstátuszra és a sztársággal járó hírnévre. A Tini paparazzo című, saját rendezésű filmjében is ebben a minőségében, vagyis sztároktól hemzsegő társadalmunk egyik kelendő „bulvártermékeként” láthatjuk.

Egyik este az őt üldöző paparozzók között kiszúrta a feltűnően fiatal Austin Visschedyket. Később kiderült, hogy a paparazzóként dolgozó fiú csupán tizenhárom éves, és akár 2.000 dollárt is megkeres egy sztárfotóval. Austin elvált szülők gyermeke, aki éjszakánként Hollywood utcáit járja, és A-listás sztárokra vadászik, ugyanis a róluk készült fotókért szinte minden pénzt megadnak a bulvárlapok.

Tini paparazzo Austin életén keresztül tágabb értelemben a hírességek és a média összetett kapcsolatát veszi górcső alá. Grenier interjút készít Visschedykkel, elkíséri egy éjszakai portyájára, és nemcsak ő, de mi is jobban megismerhetjük a bulvársajtó működését. A filmben interjúkat láthatunk továbbá olyan emberekkel, akik saját bőrükön tapasztalják meg a média figyelmének előnyeit és a következményeit egyaránt: pszichológusokkal, történészekkel és hírességekkel (többek között Matt Damon, Eva Longoria, Paris Hilton, Alec Baldwin és Whoopi Goldberg is megszólal), valamint kritikusokkal, rajongókkal, bloggerekkel, kiadókkal és bulvárújságírókkal. Grenier és Austin segítségével beleláthatunk a paparazzók munkájába és abba a bulvárgépezetbe, amit maga Grenier is kiszolgál – és azt is bemutatja filmjében, hogyan befolyásolja mindez Austin és családja életét.

A rendezőről
Grenier színész, zenész, rendező és producer, aki leginkább a jelenleg a nyolcadik évadjánál járó, Emmy-díjas HBO-sorozatban, aTörtetőkben megformált szerepéről ismert. Az új-mexikói születésű színész New Yorkban nőtt fel édesanyja mellett. 2002-ben Adrian egyéves kutatásba kezdett, hogy megtalálja édesapját, akivel tizennyolc éve megszakadt a kapcsolata, az utat pedig filmre vette. Az eredmény az első rendezése, a Shot in the Dark című dokumentumfilm lett. A Tini paparazzo Grenier harmadik rendezése, amely a 2010-es Sundance Filmfesztiválon mutatkozott be.

 Vetítés: Április 28 23:35 HBO majd 29 23:00 HBO2.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr972789969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása