sorozatos 2011.02.15. 01:18

Pilotok IX.

Pont ma néztem vissza az eddigi bejegyzéseimet, és láttam, hogy milyen rég írtam sorozatok első részeiről. Mondjuk ennek két oka is van: az egyik a vizsgaidőszak, a másik pedig az, hogy volt nagyon sok jó sorozat, amik kitöltötték minden sorozatnézésre szánt időmet (pedig az nem kevés:D). Kicsit talán beleunva a jelenleg nézett sorozataimba, bepróbáltam ezt-azt.

Hawaii Five-0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kezdeném is azzal a sorozattal, ami a legnagyobb meglepetést okozta. Ha a TV2 nem adja le itthon, sosem próbáltam volna be azok alapján amit olvastam róla.

Ez egy régi sorozat remake-je. Elég egyszerű az alapsztori: egy különleges zsarunak megölik az apját, Hawaii kormányzója pedig kinevezi, hogy hozzon létre egy különleges egységet, megkapva minden támogatást, a szabályok pedig nem vonatkoznak rájuk.

Az első részben meg is futjuk a kötelező köröket, és összeáll a csapat. De ami a legfontosabb: az új társ. Minden ehhez hasonló sorozatnak/filmnek/könyvnek a lelke egy jól működő páros. Alex O'Loughlin és Scott Caan párosa pedig egyelőre pedig úgy tűnik, hogy működni fog. Néhány ciki beszólás ellenére is. Problámák csak akkor voltak amikor érzelgősebbre vették a figurát, de szerencsére nem erőltetik túlságosan, így ki lehet bírni. Annyit még hozzátennék, hogy Scott Caan iszonyatosan jól eltalált karaktert játszik, és a színészt is nagyon bírom. Akárcsak Alex O'Loughlint, akit nagyon bírtam a Moonlight-ban (itthon Holdfény címen futott a Viasaton), de ennek ellenére is azt kell, hogy mondjam: ez nem az ő szerepe. Tényleg igyekszik, megtesz mindent, de másnak ez a szerep sokkal jobban állna.

Röviden a csapat másik két tagjáról is. Daniel Dae Kim már most jobban tetszik, mint a Lostban. Grace Parkra viszont csak a kötelező jó nő címkét tudnám ragasztani. Kicsit erőltetettnek tűnik, de ez még változhat. 

Az eddigiek után szerintem nyilvánvaló, hogy én folytatom a sorozatot.

Szólíts Fitznek - Call Me Fitz

A sorozatban két dolog miatt kezdtem bele:

  1. A Comedy Central elkezdte leadni itthon
  2. Egy interjúban olvastam, hogy ez Litkai Gergely kedvenc sorozata (aki esetleg nem ismerné: Comedy Central hazai szerkesztője, forgatókönyvíró és még nagyon sok más is)

 Ez a kettő együtt bőven elég volt egy bepróbálásra. 

A történetről dióhéjban: egy igazi nagyképű beképzelt bunkó autókereskedőnek szó szerint megjelenik a lelkiismerete, hogy jó útra terelje őt. Ez alapötletnek szerintem nagyon ígéretes, de az első részben még nem igazán tudták ezt kihasználni.

Volt néhány jobb poén, de nem emlékszem arra, hogy egyszer is hangosan felnevettem volna.

Gyors értékelés: hatalmas lehetőség van benne, ezért néhány résznyi esélyt még adok a sorozatnak, de javulnia kell, mert az első rész igen harmatos volt.

L - The L Word

Ezzel az első résszel nagyon megszenvedtem. Nem mintha annyira rossz lett volna, de még nyáron töltöttem le (mint a Fiúk a klubból párja) és azóta nem bírtam végignézni. Jelentem az első rész MÁSFÉL ÓRÁS! Egyszerűen nem volt kedvem ennyit rászánni egy ismeretlen sorozatra amikor ott voltak a jól bevált sorozataim. Úgyhogy megnéztem belőle még nyáron 40 percet, a maradékot pedig nemrég fejeztem. Ez azért elég nagy negatívum, hiszen ha igazán jó lett volna az első rész, akkor le tudtak volna kötni a maradék 50 percre is. 

Egy leszbikus baráti társaság "mindennapjai" kellett volna, hogy lekössön minden megkavarva egy fiatal vidéki lánnyal, aki a barátjához költözik, és belecsöppen a világukba. Rajta keresztül pedig minket is bevezetnek.

Ha a Fiúk a klubból volt a csajos sorozat, akkor ugye ennek kellene a pasis (a leszbikusokat nem írom, hiszen ők egyértelmű a fő célközönség) sorozatnak lennie, hiszen állandóan nők csókolóznak, ami ráadásul időnként soft-pornóba csap át. Ehhez jön egy nagy adag dráma a leszbikusok kisebb-nagyobb problémáival a középpontban (pl.: gyerekvállalás).

Lehet, hogy a másfél órás első rész miatt, de pár mellen kívül semmi olyat nem láttam, ami miatt érdemes lenne folytatni a sorozatot. Talán egy gyengébb napomon adok neki még egy résznyi esélyt, hátha 40 perc alatt jobban teljesít.

Cheers

Szintén azért kezdtem bele, mert a Story Tv elkezdte leadni elölről a sorozatot.

Egy nagyon régi sitcomról van szó, aminek az utolsó részét 80 millióan nézték Amerikában.

Halál egyszerű az egész: a Cheers nevű bárban történteket láthatjuk. Elég hálás helyszín, főleg ha telepakolod pár érdekesebb felszolgálóval, törzsvendéggel, és magával a bár tulajával, aki nem más, mint Ted Danson (Damages,Bored to Death). Nem kicsit esett le az állam, amikor felismertem őt. 

Kicsit bajban vagyok az értékeléssel, mert az első rész után nagyon pozitív voltam a sorozattal kapcsolatban. Kedves, szerethető kis sorozat, ami 20 perc kikapcsolódást garantál. 

Viszont azóta láttam a következő két részt, és mindkettő elég gyenge volt. Sok volt a gyenge és erőltetett poén amik inkább fárasztóak voltak.

Összességében ez egy nagy kérdőjelet eredményezett nálam. Még pár próbát fogok tenni. Hátha...

Zsaruvér - Blue Bloods

Azt hiszem az okot nem nehéz kitalálni, miért kezdtem el a sorozatot. A TV2 a Hawaii Five-O-val párban kezdte el adni, így nem maradhatott ki. Annak ellenére sem, hogy nem igazán érdekelnek a zsarus/nyomozós sorozatok.

Amivel kiemelnék a többi közül, az az, hogy itt egy egész rendőrcsaládot figyelhetünk. 

Nem különösebben nagy ötlet, de nem rossz. Ez pedig elmondható az egész első részről is. Nem bántam meg, hogy megnéztem, de a rész végéig nem láttam semmi kiemelkedőt, amiért érdemes lett volna folytatni. A végén azonban bedobtak egy érdekesnek tűnő átívelő szálat, amivel azt érték el, hogy 2 részt még biztos adok nekik. Ebből még bármi lehet.

Gengszterkorzó - Boardwalk Empire

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemrég már kitettem a sorozatról egy hivatalos anyagot, így a történet bemutatásával nem is nagyon vesződnék, inkább csak gyorsan értékelném az első részt. 

Annak ellenére, hogy nagyon magasak voltak az elvárásaim, biztos voltam benne, hogy nem fog csalódást okozni. Egész egyszerűen olyan nevek működnek benne közre, akiktől ez elvárható. Martin Scorsese, mint producer, és a pilot rendezője, Terence Winter, mint forgatókönyvíró, és Steve Buscemi, mint főszereplő. 

Már írtam régebben, hogy a Maffiózók, az egyik kedvenc sorozatom, és most kicsit úgy érzem, hogy visszakaptam. Ezzel az az egyetlen baj, hogy már most láttam olyan ötleteket, amiket már a Maffiózókban megcsináltak. 

De egyvalami akkor is új, mégpedig a kor, amiben játszódik. Tényleg elképesztő, ahogy magával ragad a kor hangulata, és ez nagyban annak köszönhető, hogy az HBO nem sajnálta rá a pénzt. 

A Gengszterkorzó hozta ami elvárható: Steve Buscemi parádés, a hangulat magával ragadó, dinamikus. Egyetlen félelmem, hogy a készítők már mindent ellőttek előző sorozatukban, így itt már csak önmagukat ismétlik majd. De pont a korábbi munkájuk a biztosíték arra, hogy nem így lesz.

Nevelésből elégséges - Raising Hope

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jó kritikák hatására már majdnem bepróbáltam felirattal, de aztán jött a hír, hogy az HBO elhozza nekünk Greg Garcia újabb sorozatát. Az előző sorozata a Nevem Earl volt, amit bár csíptem, abba a kategóriába tartozott, amit csak akkor néztem, ha a Comedy Centralon elkaptam egy-egy részt. Így némi rossz érzéssel kezdtem bele, de szerencsére ez nem igazolódott. 

Ezúttal is lecsúszott arcokról készített sorozatot. Az alapsztori: egy fiatalon gyereket vállaló házaspár fia egy gyilkossal összejön, majd 8 hónap múlva tudja meg, hogy a lány terhes. A lányt kivégzik, így a srácra marad a gyerek, akinek még a szülei sem tudnak segíteni, hiszen ők is korán vállaltak gyereket, így nem a legprofibban nevelték fel hősünket. 

Greg Garciának jár egy hatalmas piros pont, mert kicsit olyan, mintha a Nevem Earl minden hibáját kijavította volna. Szerethetőbbek a karakterek, és poénok is egy kicsivel kifinomultabbak. Én az első részt végigröhögtem az első perctől. Csak tudják tartani ezt a szintet az egész évad alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr502659311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása