Már párszor írtam arról, hogy picit taszít ez a vámpíros őrület, ehhez képest most két vámpíros sorozatot is nézek. Mondhatjuk, hogy én is behódoltam. A pilotos írásomban már említettem, hogy mi fogott meg igazán a sorozatban: az új alapötlet. A japánok feltalálták a szintetikus vért, így a vámpíroknak nem kell az emberekből táplálkozniuk többé, így felfedhetik magukat. Harcolnak a jogaikért, egyesek próbálnak beilleszkedni a társadalomba. Az emberek úgy reagálnak ahogy az várható: egy páran támogatják őket, de a legtöbben félnek/ellenzik a törekvéseiket. De persze a vámpírokat nem kell azért félteni.

A sorozat egy kis déli városban játszódik, melyet fenekestül felforgat Bill és a többi vámpír érkezése, és a gyilkosságok, melyeknek áldozatai mind vámpírokhoz köthetők. Ezután már csak úgy pörögnek az események. Sok szerelmi szál, kavarások, vézés. Sokat megtudunk a vámpírok társadalmáról, szokásaikról és képességeikről. 

Nem akarok most spoileresen írni a sorozatról, de annyit talán írhatok, hogy nem csak a vámpírok léteznek, mint különleges lényeg. Egyből ittvan ugye a főhősnőnk, aki telepata vagy miaszösz, de belelát az emberek fejébe. 

Ha már a főhősnőnél tartok: ő az oka, hogy a sorozat nem lett hatalmas kedvencem. Egyszerűen nem bírom szegény csajt. 

Ettől függetlenül is remek sorozat az biztos, és nagyon könnyen rákap az ember - köszönhető a részek befejezésének (általában elvágják a képet egy izgalmas jelenetnél, vagy olyan történik, ami nem maradhat annyiban). Amúgy így fejezik be az évadot is. Persze előtte azért az évad főbb szálait lezárják, de helyette nyitnak kétszer annyit.

Végül még annyi, hogy hatalmas pofátlanságnak tartom, hogy egyszercsak megváltoztatják az egyik főszereplő szinkronhangját (Tara). Idővel talán majd megszokom, de akkoris elképesztő, hogy ilyet meg mernek lépni...

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr22200002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása