sorozatos 2010.07.02. 01:18

Tudorok - 3.évad

 Szeretem a történelmet. Azt is, ha egy sorozat a történelemből merít. VII. Henrik pedig remek merítés volt, akit mindenki ismer. Hat feleség, ebből kettőt lefejeztetett.

 Henriket Jonathan Rhys Meyers játsza, aki remekül hozza a temperamentumos királyt. Itt kell megjegyeznem, hogy mennyire jó a szinkronhangja: Kolovratnik Krisztián zseniális!!! 

Remek hangulata van a sorozatnak kosztümök, díszlet, zene stb. Nem sajnálták rá a pénzt az biztos. Nem tudom, hogy mennyire reálisak ezek, de igazából nem is érdekel, ha egy sorozatról van szó.

Amúgy egy gond van az ilyen sorozatokkal a történelemórán lelőtték a fordulatokat (ezért volt nagy húzás a Rómában Pullo és Vorenus). De ez felvet egy másik kérdést is: Mennyire kell pontosnak lennie? Szvsz csak annyira kell, hogy az ne menjen a szórakoztatás kárára, de azért a legfontosabb tényeket ne ferdítse el. Azután mindent szabad :)

 Ebből következik az, ami már alapnak számít egy ilyen jellegű sorozatban: legyen sok szex. Kábeles csatornán fut, úgyhogy többet engedhetnek meg maguknak.A harmadik évadban egyébként feltűnően kevés volt belőle, de az utolsó részben pótolták az elmaradásuk és javítottak a rész/pucérnő arányon.

Volt pár dolog az évadban ami nekem eléggé szemet szúrt és nemtetszett: az egyik a király barátjának, Charles karakterének alakulása. Az első évadban csak egy fiatal arisztokra ta fiú, aki hajta a nőket, élvezi az életet. Aztán a harmadik évadra egy szemét alakká vált, aki a politikai ellenfeléhez bemegy a börtönbe és a kivégzése előtt még elmond egy szemét gonoszmonológot. Volt persze ok, hogy miért lett ilyen, de akkor erre nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni, vagy jobban kidolgozni. Persze nem nagy dolog, de engem kifejezetten kizökkentett. 

A másik jelenet az volt, mikor Charles és a Henrik a fiatalságukat siratják. Szemléltetésképpen íme a két matuzsálem:

A képből amúgy látszik, hogy éppúgy kedveznek a női nézőknek, ahogy a pasiknak. 

A harmadik dolog, ami kicsit zavart az évadban: a negyedik feleségétől elvileg azért vált el, mert egy portrét látott csak róla, amin szebbnek festették meg, mint amilyen. Erre a sorozatban ő az eddigi legszebb feleség...

Ezek nem nagy dolgok, tudom, de tényleg kilehet zökkenteni a nézőt az ilyen kis apróságokkal is. De engem mindenképp :D

Amúgy, kicsit lelassultak az események a harmadik évadra, de lehet csak a vihar előtti csend volt, hogy nagyobbat szóljon az évadzáró rész, ami egyébként tényleg nagyon jól sikerült. Olyannyira, hogy az egész évadról kialakult negatív véleményemet egy csapásra pozitívvá alakította.

A lagymatag évadközép után elérték, hogy megint várjam a Tudorokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr972124457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása