Sajnos ezzel a sorozat végére is értem. Bár a sorozatnak nincs igazi vége, csak egyszerűen nincs több rész. Az epizódok egymagukban is megállják a helyüket, nincs történetszál, amit le kellett volna zárni a készítőknek. Ezt igazja az is, hogy véletlenül az utolsó részt előbb néztem meg, mint az utolsó előttit, és fel se tűnt.

 

A második évadra mégjobban felerősödött bennem a Hank Moody-Mike McNeil párhuzam. A tetőpont akkor volt, mikor Mike egy kertipartira odahívja a barátnőjét, mert úgy volt, hogy addigra a felesége elmegy. A feleség mégis maradt, mert jól érezte magát, de közben megérkezett a barátnő is. Mike ide-oda rohangálva próbálta őket távoltartani egymástól. Egyből az a Kaliforgia rész jutott eszembe, mikor Hank-hez egymás után kopognak be a női, ő meg betereli őket különböző szobákba, nehogy meglássák egymást. Más-más történet, de a hangulat, az érzés ugyanaz.

 

Amúgy semmi nem változott az első évadhoz képest. Nincs új karakter, továbbra sincs fő történetszál. Hozzák ugyanazt a minőséget minden résznél.

Keresgéltem a neten, de mivel a sorozat régi, és nem is volt nagy siker (bár elvileg a kritikusok körében az volt - dehát ez nem számít valami sokat), így egy wikipédia bejegyzésnél többet nem találtam (ebben nem segített a sorozat címe, mivel a legtöbb találat állásközvetítő honlap volt:D). Ott írták, hogy a második évad premier el lett tolva a szeptember 11-i támadások miatt, mivel utána az ABC inkább családbarát programokat sugárzott. Nem hiszem, hogy emiatt bukott meg, de biztos nem segített egy hat részes első évad után egy év múlva már a kutya se emlékszik egy ilyen sorozatra.

 

Befejezésül tényleg csak annyit tudok még hozzátenni: a méltatlanul elfeledve/mellőzve kategória - első helyezett.

 

Bejegyzés az első évadról

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr42092627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása