Ez béna húzás, de annyira kikívánkozik belőlem, hogy már az elején lelövöm az egész évad értékelését. Az év legnagyobb csalódását okozta a Gengszterkorzó, de talán akkor sem túlzok, ha azt mondom, hogy az utóbbi évek. Legyünk igazságosak, régóta nem is voltak ilyen nagy elvárásaim sorozattal kapcsolatban. Pedig az első rész után biztos voltam benne, hogy nem lesz gond. Annyira elkapták az egész kornak a hangulatát, és már akkor látszott, hogy mennyi lehetőség rejlik ebben a sorozatban. Ezt viszont az évad alatt egyszer sem tudták kihasználni, de legalább a lehetőség még mindig adott.Az egész évad alatt vártam, hogy mikor jön egy olyan rész, amitől majd eldobom az agyam, de végig csak hitegetett. 

 De nem akarom földbe döngölni a sorozatot, hiszen egy percig nem lehet kérdés, hogy minőségi munkáról van szó. A kor hangulata még mindig magával ragadó, Steve Buscemi könnyedén hozza, ami elvárható tőle, de a többi színészről is csak jókat tudnék írni. A karakterek néhol furán vannak összerakva, de semmiképp nem ettől lett csalódáskeltő.

Néha olyan érzésem volt, mintha maguk a készítők is bajba lettek volna. Kaptak egy iszonyatosan érdekes és hálás témát, amivel nem tudtak mit kezdeni. Hol túl sokat akartak, és kreáltak olyan kapcsolati hálót, amibe én bizony néha bele is kavarodtam, néhol pedig teljesen indokolatlanul görcsöltek rá egy-egy lényegtelen és/vagy érdektelen karakterre, konfliktusra. 

Ha egy hasonlattal akarnám leírni, akkor a Boardwalk Empire egy gyönyörű nő, aki magával ragad a szépségével, de sajnos bizony untat, és ez a kulcsszó. Még amikor látszólag pörögtek is az események, akkor sem éreztem úgy, hogy valami izgalmas történik. Hiába próbálkoztak sok mindennel, legtöbbször hidegen hagyott a dolog, de mint minden gyönyörű nőt, a Gengszterkorzót is érdemes megnézni. 

Gondolkodtam, egy hatoson, de az nem lenne korrekt. Ennyi pénzből, ilyen színészekkel, készítőkkel többet kell nyújtani. Részemről ez 5/10 volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr733212777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása