A sorozat nem az a fajta, amely bárkinek is a kedvence lenne, de azok közé tartozik amelyet mindig érdemes lesz megnézni. Az alapötlet egyszerű, de nagyszerű egy középiskolai testnevelő, töritanár, edző mélypontra kerül (felesége elhagyja, leég a háza). A gödörből pedig úgy próbál kimászni, hogy kihasználja méretes testi adottságait (férfi prostinak áll) és megkezdődik egyfajta kettős élete. A "stricije" egy állati lehangoló költőnő.

Látszik, hogy sokszor keresi/kereste a sorozat az abszurd helyzeteket (elég csak megnézni, hogy kik játszák a főszereplő gyerekeit), de valahogy mindig inkább drámába fordult át az egész, ami nem baj, sőt ezt a készítők is érezték és most már nem is nagyon erőltetik ezeket.

Viszont ezzel az a probléma, hogy egy drámának nem elég 20 perc. Mármint egy ilyen erős drámának. A Grace klinikából elég lenne ennyi is (bocsi!). Ja és akkor tegyük hozzá, hogy az évad is csak 10 részes. Ez kevés. Minden rész, sőt az évad végén is úgy éreztem, hogy: "Mivan máris vége? Még csak most kezdődött..."

Amiért még szerencsétlen dolog, hogy csak 20 perc egy epizód, az az, hogy ezt a készítők néha nem érzékelik és elmolyolnak teljesen érdektelen dolgokon, míg sokszor fontosabb részeken gyorsan túllendülnek. Valahogy nem találják el jól az arányokat.

Pedig a sorozatban hatalmas lehetőségek vannak de úgy érzem, hogy ilyen keretek közt sosem fogják tudni kiaknázni őket.

Így az írás vége fele muszáj megjegyeznem, hogy Thomas Jane (főszereplő) milyen jó színész. Az ő alakítása szerintem rengeteget hozzátesz a produkcióhoz (mást nem is vártam tőle a Róma után).

Lezárásként kicsit a történetről, mert szvsz nagyon veszélyes irányba indult el a történet. Bár el tudok képzelni pár jobb megvalósítást is, de egyébként félő, hogy unalomba fog fulladni a dolog (sőt már idén is voltak részek amikor már-már meg is történt - gondolok itt az Anne Heche [exfeleség] féle szálra)

Jövőre meglátjuk, amikor újabb 10x20 percük lesz rá (bár ez olyan rövid lesz megint, hogy arra se lesz idejük, hogy unalomba fullasszák a dolgot), hogy kissé összerázzák a szálakat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr202528078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása