Bő két hónapja, hogy lehúztam a pilotot és mostanra néztem meg az évadot. Valahol a 4.rész környékén pedig Spartacus rajongó lettem. Nem igazán láttam még sorozatot, ami ekkora javulást mutatott volna be. Az első 3 részben folytatódott a sok hentelés, sex, és ami a legidegesítőbb, a feleség utáni rinyálás, majd a 4.rész után elkezd javulni a sorozat. Jön a sok intrika, dráma, és persze marad, a harc és a sex, de ebben az eloszlásban már nagyonis hatásos az egész. Valahogy az egész képi világa is feljavul, vagy egyszerüen csak megszokja az ember, de tény, hogy engem már a sok számítógépes effekt sem zavart.

 

 Az egyetlen dolog, ami még mindig zavar a sorozattal kapcsolatban, az a realitásoktól való elrugaszkodás. A rengeteg kifröccsenő és kilassított vérrel és érdekes megmozdulásokra (itt a fináléban bemutatott ugrásra villan be).

Panaszkodtam még a főszereplőre is, de pár rész után vele is megbarátkoztam. Spartacus mellett pedig rengeteg ütős karakter van. 

De, hogy mitől is olyan zseniális ez a sorozat, arról csak a tovább mögött, spoileresen.

 

Konkrétan Varro halálára gondolok, de írhatnám Batiatus és Lucretia halálát is, egyikre se számítottam. Ahogy arra sem, hogy már az első évadban kitörnek a ludusból a gladiátorok, mert olyan távolról indították el a történetet. De szerencsére elég gyorsan haladtak, és nem próbálták meg elhúzni a történetet. Az utolsó sorozat, amiben ilyet meg mertek lépni, az a 24. első évad - utolsó része volt. Igaz, hogy az durvább volt, de minimum ez is ilyen meglepő volt

 

Az évad csúcspontja mindenképp az volt, amiben Varro meghalt (11.rész), de maga a finálé is nagyon jó volt, pedig flashbackekből rakták össze, hogy fokozzák az izgalmakat, ami ritkán működik, de nálam most ez is bejött.

Amikor pedig a gladiátorok kivonultak a kapun, az tényleg méltó befejezése volt a sorozatnak.

Kiváncsian várom, hogy miután kiírták a két fő szarkavarót, mennyire tudják hozni ezt a nagyon erős intrikus vonalat, ami a legtöbbet adott hozzá a sorozathoz. Gondolom ez majd Ilithyára és Ashurra vár, esetleg behoznak pár új karaktert erre a célra. De mindenképp jólenne megtartani ezt a stílust, mert tényleg ez emelte az átlag fölé a sorozatot.

Sajnos a főszereplő rákos, így amíg felépül (remélhetőleg), addig egy Spartacus előzmények jön egy fél évaddal. Aztán remélhetőleg Andy Whitfield felépül és képes lesz folytatni a 2.évaddal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr342257744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása