sorozatos 2011.04.02. 14:04

Skins - 5.évad

 Itt az új elcseszett generáció. Baromi nehéz dolguk van, mert már volt előttük kettő akikkel kikerülhetetlen, hogy összehasonlítsuk őket. Az előző generációnál már rengetegszer olvastam, hogy nem tartják olyan jónak, mint az elsőt, úgyhogy a harmadiknak már kétszer olyan nehéz helyzetben van. 

Nézzük a karaktereket. Alapvetően nincs velük baj. Akárcsak az előző generációkban itt is vannak kiemelkedőek és felejthetőek. Franky és Alo nálam vittek mindent. Mellettük még a testvérpár is bejött, ezért is sajnáltam, hogy Matty nem kapott magának részt.

A képi világ és a zene az itt is rendben volt, de ez az eddigiek alapján már-már alapkövetelmény. 

Érdekes, hogy ez volt az az évad, amelyben szinte minden problémát a szülőkből vezettek le. Ez mindig is jellemző volt a sorozatra, de most nem is próbáltak más irányba fordulni. Ezzel egyébként végtelenül egyet tudok érteni, de a 12. elfuserált szülő után már kissé unalmas a mondanivaló. 

 

 Ez talán nem is nevezhető hibának, mert a készítők szabadsága, hogy mit akarnak kihangsúlyozni.

Ami viszont már egyértelműen a legnagyobb betegsége volt az évadnak, az "elamerikaisodás". Mintha az történt volna, hogy a készítő amikor kintjárt az államokban beindítani a Skins amerikai változatát elkapott volna valamit. Így nem igazán érthető, hogy mire gondolok úgyhogy néhány példa: Grace a metálkocsmában rockernek öltözik majd a Killing in the name on refrénjét kezdi kiabálni az asztalon majd a kocsma is vele skandálja. A hideg kirázott annyira mű volt az egész. Érdekes, hogy a másik két példa is tőlük van (lehet velük van a baj?). Amikor Rich felmészik az ereszcsatornán Gracehez és amikor Alo tanyáján kajacsatáznak, majd ők a pajtában kettesben maradnak - Grace lisztet önt Rich fejére amit Rich pár darab szalmával bosszul meg. Rövid szalmabirkózás következik lezárásképpen. Mind a három jelenet olyan volt, mint egy gagyi tinisorozat. Még a Gossip Girlben is cikinek tartanék ilyen jeleneteket. A Skins-től meg egyenesen "kurvagáz".

Az első négy rész egyébként nagyon bíztató volt. Jött egy gyengébb 5. majd Alonál egy rövid feltámadás és az utolsó két rész megint gyengus volt. Az arány így is jónak számít, főleg ha ezt inkább felvezető évadnak tekintjük. Remélhetőleg az igazán nagy durranások a következő évadban lesznek. Gyógyulj meg Skins!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr162793665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása