A sorozatok mellett a másik nagy szenvedélyem a póker, ezért valamivel jobban féltem attól, hogy el fogják szúrni ezt a sorozatot. Plusz attól, hogy tele lesz a pókerrel kapcsolatos sztereotípiákkal, ami teljesen passzolna a mai közfelfogáshoz, de ez egy másik téma, amibe most nem szeretnék belemenni. 

 

A készítők egy nagyon hálás helyszínre építenek, amiből millió lehetőséget lehet kihozni. Ezt ők is érezték, de sajnos pont ez lett a vesztük. Az első részben olyan sok mindent akarnak nekünk mondani, hogy végül alig mondanak valamit. Minden szálba egy kicsit belekaptak, de nem láttunk semmi olyasmit, ami igazán érdekes lett volna. Persze nem lehet ezt rájuk kenni, hogyha csak 3 részt rendelnek be, a többi meg a nézettségtől függ. Ami viszont jó kell, hogy legyen, mert a Bajnokok Ligája ellen megy, amit még akkor is verne az RTL, ha egy ORTT (van még ilyen?) kiírás lenne csak a meccs ideje alatt (persze nem mindegy, hogy mennyire veri meg).

De térjünk a lényegre. Minden adott volt ahhoz, hogy ebből egy jó sorozat legyen. Nagyon jó színészeket szedtek össze, találtak egy olyan tökéletes helyszínt, hozzá pedig egy olyan koncepciót, ami akár működhetne is. 

Egy casinóban rengeteg féle ember fordul meg, mi pedig egy kicsit betekinthetünk az életükbe. Mellettük pedig lenne pár állandó karakter egy átívelő szállal.

Az első részben ezzel az volt a probléma, ezt nem tudták rendesen kihasználni. Volt pár tényleg érdekes minitörténet, de ezeket elrontotta az, hogy néhány baromira érdektelen karakter, akiket még ráadásul erőltettek is. Nem hiteltelenek, csak baromi unalmasak. 

Ha csak ennyi lenne, azt mondanám, hogy ez még belefér. Nézzük meg a második részt, hátha ott más lesz az arány.

De sajnos a legnagyobb baj a párbeszédekkel van, ami alapjaiban határozza meg ezt a sorozatot. Fájdalmasan életidegen beszélgetések voltak, amire rátett egy lapáttal a színészek játéka is. Nem szívesen szoktam színészeket lehúzni, de sajnos itt voltak azért gyengébb alakítások amiben lehet, hogy a rendezőnek is benne volt a keze. Sajnos itt a legrosszabb az egyik főszereplő: Xantus Barbara. Nekem abszolút hiteltelen volt. Mind a karakter, mind a színészi játék, amit az tetőzött, hogy szegénynek iszonyat gyenge szöveget írtak meg.

Akit viszont ki tudok emelni, az Szabó Győző a főszerepben. Engem abszolút meggyőzött az alakításával. Kiemelkedik a színészek közül. De tetszett Zach Galifianakis beugrása is. Rendes tőle, hogy elvállalt egy ilyen rövid szerepet, és időt szakított rá a Másnaposok 2 forgatása mellett.

 

Még néhány gondolat a sorozattal kapcsolatban, amikről még muszáj írnom. Nagyon sokan felháborodtak azon, hogy mennyi beépített reklám volt a sorozatban, ami előtt teljesen értetlenül állok. Miért zavar ez még bárkit is a mai világban? Ha esetleg ez az én sorozatom lenne, mindent elkövetnék azért, hogy életben tartsam a sorozatomat, növeljem a költségvetését, ne adj isten még keressek is rajta. A legtöbb reklám még nem is volt annyira pofátlan. Pókerzsetont mindenképp használtak volna. Akkor miért ne használjanak olyat, amin ott a támogató pókeroldal neve? Régen pont azért rinyált mindenki, hogy milyen idegesítőek és nevetségesek azok az elhomályosító kitakarások. Most pedig az elején felhívják a figyelmünket, hogy termékmegjelenítések láthatók a műsor alatt és kész. 

Nem bírom megállni, hogy ne térjek ki a pókeres részekre. A pokerstars.com-nak köszönhetően szerepelt a sorozatban Tóth Ricsi, az egyik leghíresebb, és leghíresebb magyar pókerprofi, aminek nagyon örültem. Annak már kevésbé, hogy a készítők nem használták ki, hogy ő is ott van, és kérték ki a véleményét. Volt pár hiba a jelenetben, igaz ez csak annak teszi hiteltelenné, aki ismeri a szabályokat, vagy valaha is játszott élőben. Persze néhol érthető, hogy alárendelik a drámaiságnak, de ha nagyon akarják, meg tudták volna oldani életszerűen, mégis drámain. Mondok egy példát: a pókeres jelenet végén az utolsó leosztásban az újságíró nem mutatja meg a lapját, csak annyit mond, hogy nyert a másik. Ezek után egy asztalnál ülő játékos odamegy és felfordítja a lapját. Ez olyan szinten nem szokás pókerban, hogy elképesztő. Jobb helyeken csúnyán néznek, és figyelmeztetnek, hogy ezt nem kellene, rosszabb helyeken pedig eltörik azt a kezed amelyikkel felfordítottad másnak a lapjait. Erre tudom azt mondani, hogy elég lett volna egy kamerának megmutatni, hogy mi volt nála. A hatás mindkettőnél ugyanaz.

Összességében azt tudom mondani, hogy az alap jó, csak nem tudnak rá építkezni. A legnagyobb gond pedig az említett életidegen párbeszédek, amik nem kizökkentenek a sorozat hangulatából, hanem az első perctől megölik a hangulatot. De ezen még lehet változtatni, de ha még sikerül is, nem biztos, hogy lesz még elég néző egy ilyen kezdés után.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr972695130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása