Már az első rész után éreztem, hogy ebből valami nagyon jó fog kisülni. Szerencsére nem tévedtem. Akkoriban írtam, hogy csak a 20 perces sorozatokkal próbálkozom, mert a 40 percesek nem tudnak lekötni. Majd jött a Shameless és tojt arra, hogy engem hány percre lehet lekötni. Onnantól csak ezt daráltam nagy dózisokban.

 

Az első rész is nagyon rendben volt, pedig ott még ugye a kötelező ismerkedés folyt. Aztán belecsaptak, és nagyon komoly drámát alkottak (fura ilyet írni egy remake esetében). Ehhez persze kellenek a remek színészek. William H. Macy ugye az első részben nem sok vizet zavart, de aztán olyan parádés monológokkal osztotta az észt, hogy sokszor vissza kellett tekernem, hogy egyrészt el tudjam olvasni, másrészt értelmezzem is (bár ez lehet csak az én képességeimet minősíti). Nem nagyon jut eszembe senki, akire azt tudnám mondani, hogy kifejezetten rosszul alakított, pedig ugye sok gyerek színésszel is dolgoznak. Konkrétan Debbie-re gondolok, aki elég sok szerepet kapott, mégis hiteles volt.

Sokan vannak, így a történet is sok szálon fut. Személyes kedvencem Lip története, épp ezért zavar néha kicsit, hogy Fiona nyűglődéséből kicsit sokat kapunk. 

Egyébként érdekes, mennyire vékony határon mozog. Néha már-már a Tucatjával olcsóbb szele csap meg, de az első évadban még sikerült elkerülniük. Hülyeség, ehhez a filmhez hasonlítani, de a sok gyerek miatt ez a film mindig beugrik. Valójában azt akarom mondani, hogy néha közel álltak ahhoz, hogy túl amerikai legyen itt-ott, úgyhogy erre jó ha vigyáznak a következő évad(ok)ban.

Furán hangzik, de a sorozat legnagyobb hibája a zene. Nem véletlenül csinálom ezt a sorozatok és zene. Bármi történik, ez az indie zene szól (mellesleg a The Moog is kétszer), ami alapból nagyon passzol a pörgős jelenetekhez, de vannak olyan jelenetek, amiket képes akár elrontani. Gyönyörűen megrendezett jelenet, gondolom nem elsőre sikerült ennyire jól. Veszik a fáradtságot arra, hogy tökéletes legyen, erre egy olyan zenét választanak alá, ami agyonvágja az egészet. Kicsit talán hülyén hangzik, de engem abszolút kiborított. Másrészről ez dicséret, mert ez volt a legnagyobb bajom. 

Utolsó negatívumként muszáj beszúrnom, hogy Amy Smart nagyon csinos, de nagyon zavaró volt, hogy behozták. Nem tudom mit akarnak ezzel az új barátnős szállal kezdeni, de egyelőre gyengének tűnik. 

Innentől viszont tényleg elég a negatívumokból. Zseniális évad volt, ami nagyon egyenletesen színvonalat tartott végig, ami nálam 9/10-et ért. Kötelező néznivaló mindenkinek!!! (ez itt 3 db felkiáltójel)

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr363153004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása