sorozatos 2010.06.17. 01:10

Chuck - 3.évad

 A Chuck az a sorozat, amit szinkronosan kezdtem el, de nem bírtam kivárni, és feliratosan néztem tovább (+itthon bukta volt a sorozat az RTL-en,így nem igazán lehetett számítani a folytatásra szinkronnal[azóta a Cool átvette és már a 2.évad megy])

A második évad felénél kattantam(tunk) rá a családdal. Azóta figy pont volt a hétvégi Chuck.

Az alapsztori az első évadban még az volt, hogy egy kocka srácnak az agyába kerül egy csomó kormányzati titok és adat, hála a CIA ügynökké vált régi egyetemi barátjának. Ha bármit meglát, amit tartalmaz az adatbázis, akkor bevillan neki az összes azzal kapcsolatos információ. Megtalálja a CIA  és az NSA és próbálják valahogy kezelni a kialakult helyzetet. Jön egy gyönyörű hölgy (Sarah Walker), akibe Chuck első látásra beleszeret és egy marcona katona (John Casey). 

Innentől kettős életet él. Eladó egy elektronikai üzletben és mellette küldetésekre viszik, hogy segítse a két ügynök munkáját. Persze a fejében lévő adatoktól még nem lesz igazi kém, terepen csetlik-botlik és eközben félénken, próbálja meghódítani Sarah-t. Ebből az egészből egy igen kellemes romantikus-akció-vígjáték kerekedett, ami már biztosan 4 évadot megélt.

Aki esetleg kedvet kapott a sorozathoz, az ne olvassa tovább, spoilerek következnek.

 

Érdekes, hogy az első évadtól meddig jutott el a sorozat. Az első két évadban egyszerű volt a recept. Chuck-nak bevillan valaki/valami, szól a többieknek a rész végére megoldják az ügyet és mindenki örül. Közben folydogál a fő és szerelmi szál, de alapvetően nem változtattak semmin. A második évad vége fele érezték a készítők, hogy ez kevés lesz, és húztak egy nagyot. A kedves, vicces, bizonytalan kocka srácból terminátort faragtak.

 Pedig én kedveltem azt a kétbalkezes srácot, akinek bénázásai mindig megnevettettek. A harmadik évadban ez a feladat az addig is kedvelt barátjára Morgan-re hárul, de szerncsére és az egyik kedvenc karakteremmé nőtte ki magát. 

A harmadik évadban viszont sajnos ennek ellenére is kevesebbszer lehetett nevetni és sokkal erőteljesebb volt a szerelmi szál, ami egy bizonyos pontig rendben volt mindenki azt várta már, hogy mikor jön össze Chuck és Sarah, de nekem ez már sokszor túl csöpögős volt. Ha pedig épp nem csöpögtek akkor jött az akció. Nevetés nincs. Gondolom ezt akarták pótolni a Jeffster párossal, de ők ebben az évadban néha már kifejezetten idegesítettek, fárasztottak. 

A készítők tehát elszakadtak a jól bevált recepttől és új irányba indultak. Ami nem rossz, csak egyszerűen más. A negyedik évadot ettől függetlenül nagyon várom, de én jobban kedveltem azt a srácot, aki nem lőtt emberekre.

Szólj hozzá!

Címkék: chuck

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr102087888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása