A Hell's Kitchen egy szakácsverseny, amiben eleinte két csapat-fiúk(kék csapat) vs. lányok(vörös csapat)- versenyeznek, majd amikor már csak hatan vannak akkor összevonják őket (fekete csapat) és a döntőben a két legrátermettebb szakács közül választ győztest Gordon Ramsay, aki egy konyhafőnöki állást és álomfizetést nyer egy sokcsillagos hotel éttermében.

 

A műsor felépítése rém egyszerű, de remekül működik. Kezdenek egy versennyel, ahol a győztes csapat valami nyereményt kap (paintball,vadászrepülő vezetése stb.) a vesztes csapat pedig büntetést kap (konyha/étterem/hálókörzet takarítása, konyha előkészítése stb.). Majd este kinyit az étterem, jönnek a vendégek, valamelyik csapat lebőg (vagy mindkettő). A vesztes csapat jelöl két embert kizárásra, Gordon pedig hazaküldi valamelyiket. Vagy egy harmadikat, ha nem ért egyet a jelölésekkel.

Ez a szerkezet semmit sem változott az első évad óta, még a kihívások is ugyanazok (pl.:ízek felismerése vakon), de az ember mégsem un rá (lsd. még Két pasi meg egy kicsi).

Egyrészt azért, mert Gordon Ramsay elviszi a hátán a műsort. Személy szerint iszonyatosan bírom. Nem csak azért, mert folyamatosan káromkodik, csapkod, üvöltözik, hanem mert energikus, van humora, a legtöbbször igazságos és hatalmasakat tud oltani. Én a Ramsay a könyha ördögében (Kitchen Nightmares) figyeltem fel rá először a TV Paprikán (legjobb adó:D).

Elég vicces, hogy a Viasat hogy fordítja le a sorozatot. Az ember hallja az eredeti hangokat amire rámonják magyarul kicsit hangosabban. Legjobb mikor Ramsay azt ordítja, hogy FUCKIN DONKEY mire a magyarhangja: TE AGYALÁGYULT! 

Másrészt azért, mert az ember mindig szurkol valakinek és szeret találgatni, hogy kit választ majd Ramsay, ki lesz a végső győztes. A műsor pedig pörgős, és igazuk van. Ha jó az alapötlet, minek variáljanak?

 

Mindegyik évad jól sikerült, és minden évadon csiszoltak a készítők egy picit. Eddig például a döntő két részes volt. A végső összecsapás előtt volt egy étteremberendezős rész, ami totál felesleges volt, senkit sem érdekelt. Idén már ez elmaradt és gyorsan befejezték az évadot. 

Ami kicsit idegesítő volt, hogy az utolsó előtti rész végén volt egy rövid: a döntő tartalmából összevágás, és szerintem aki figyelt az simán kiszúrhatta a két döntős megszólalásából, hogy ki lesz a nyertes. 

Volt az évadban más érdekesség is. Ramsay visszahívott egy 5. évados versenyzőt, akinek akkor fel kellett adnia egészségügyi problémák miatt. Érdekes döntés, de szerintem voltak nála jobbak is, akik ugyanúgy önhibájukon kívül adták fel. Persze értem én, hogy jó karakter, dehát akkoris...

Apropó karakterek. Iszonyat sok múlik azon, hogy kiket válogatnak be és általában mindig sikerül remek gárdát összehozniuk. Néha az embernek van egy olyan érzése, hogy a castingnál kifejezetten keresnek egy bizonyos típust. Arra gondolok, hogy: "oké akkor kell nekünk egy rutinosabb, harminc fölötti szakács, egy kifőzdében dolgozó csiszolatlan gyémánt (lehetőleg afro-amerikai) stb.

Amúgy vicces, de az előző évadokból a nyerteseken kívül (néha még őket se) senkit se tudnék megnevezni. Az emebr megnézi és már egyből el is felejti őket, ahogy kiesnek. 

Összességében: a recept még a 6. évadnál is működik.

Ráadásként itt a 6. évad legemlékezetesebb perce:

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr72009601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása