sorozatos 2013.07.23. 22:24

Suits - 1. évad

Hallottam már annyi jót a sorozatról, hogy végre nekiálljak az első évadnak, amit gyorsan le is daráltam. Pedig a kezdés finoman szólva sem szegezett monitor elé. Nagymenő ügyvédnek fel kell vennie egy ügyvédjelöltet, hogy betársulhasson a cégbe. Nem akar unalmas tökfejeket a Harvardról, helyette egy véletlenül odakerülő drogfutárszüzességét épp elvesztő, ám fotografikus memóriával megáldott zsenit vesz fel jogi diploma nélkül. Mert ugye ez így szokott történni. Kockára teszed az egész karriered, valakiért akit két perce ismersz, de fekete macskázik miközben pontosan idéz bármelyik jogszabályból.Amúgy a zsenink egyébként jó ember és csak szívja a füvet, de nem terjeszti (nemúgy a legjobb barátja), és csak azért vállalta a futárkodást, mert a nagyija otthonban van és kell neki a pénz.

1339072817159_suits_s2_vod_keyart_2x1_Overlay_590_295.jpg

Az új fiú tehát munkába áll, hogy a Nagyi maradhasson az otthonban Harvey (a mentora) pedig végre betársulhasson a cégbe. Sajnos további klisé lett eldurrantva: Harvey nem kötődik érzelmileg az ügyfelekhez, csak a győzelem érdekli (megsúgom lassan kiderül, hogy mégis), a fiatal pedig túlságosan és ez nagy hiba. Kapunk egy szép hölgyet is, akivel Mike (az újonc) kavarhat.

tumblr_m8a0alWY761r3s8qdo3_1280.jpg

A sorozat a hölgyeknek és az uraknak is egyaránt kedvez tehát. Egyébként még azt se mondhatom, hogy bármelyik gyenge színész lenne. Nemígy Rick Hoffmannról, akit nem láttam másban, de itt valami borzalmas ripacs. Meg lehetett volna csinálni Louis karakterét jobban is, de sajnos egy bohócot kreáltak belőle némi meleg beütéssel. Nagy kár érte, mert nagyon kellene a sorozatba. Az eddigiek alapján felmerülhet a kérdés, hogy miért is néztem végig az évadot, és bár Rachel bőven elég válasz lenne, azért mást is megemlítek.

Kezdeném azzal, hogy az egész évad baromi egyenletes volt. Nem emlékszem kiugróan gyenge epizódra (talán a finálé a harmatgyenge cliffhangerrel). Minden ügy érdekes a maga nemében és rendkívül szórakoztató az ügyvédek csatája, ahogy oda-vissza átverik egymást. Mindemellett a magánéleti szálakat se erőltették túl, és elviselhető mértékben untattak minket vele.

Louis karakterén kívül egyébként mindenki remekül működik és egy apró szépséghibán kívül egy tényleg jól szuperáló egészet kapunk. A párbeszédek pörgők, szórakoztatók, az egymás ugratása pedig nem sokszor válik kínossá.

Összességében, bár sok rosszat is írtam, egy igen kellemes sorozatról van szó, amit én is szívesen ajánlok bárkinek. Az évad részemről 6/10 volt, ami lehetett volna 7, ha nem rontják el a finálét, de nem látom, hogy ebből lehet-e valaha több egy sima ügyvédes haverkodós sorozatnál jó nőkkel és pasikkal. Persze sokszor nem is kell több.

Szólj hozzá!

Címkék: suits

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatos.blog.hu/api/trackback/id/tr285418708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása